Den nya moralen

Göran Skytte menar att det är svartköparna som får stryk nu läs här, men inte svartjobbarna som om det finns en acceptans mot dem som jobbar svart. I princip har han väl rätt i att det krävs två för att dansa tango (mitt uttryck). Om det inte finns svartjobbare så kan man inte köpa någonting svart och tvärtom.

Svartjobbare fördömdes oerhört hårt under t.ex. 60-talet, mer än svartköparna. Svartjobbare var samhällets avskum. Sen förändrades det här efter krisen i början av 90-talet då det blev så hög arbetslöshet. Pendeln svängde. Man fick förståelse för att folk som inte fick jobb även om de sökte med ljus och lykta, jobbade svart för att få ihop lite extrapengar utöver ett snålt tilltaget bidrag.

Det jag tror Skytte missar här är nog att det handlar om VILKA som köper svart, inte svartköpare i största allmänhet. Självklart är att de som sitter i regeringsställning eller har anknytning till det inte anlitar svartjobbare…

För övrigt ger jag honom rätt. Det är ingen skillnad i moral. Men visst kan t.o.m jag förstå den fattiga arbetslösa som både jobbar svart och kanske också anlitar svartjobbare, men att förstå den som har pengar är en omöjlighet.

Alla som betalar och jobbar svart bidrar till ett högt skattetryck…. Att mena på motsatsen är som jag ser det en dålig ursäkt.

Annonser

2 reaktioner på ”Den nya moralen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s