Man blir bara så trött

Vi har en lag emot aga och vad händer efter drygt tjugofem år. Jo, en dom friar två föräldrar med motiveringen att pappans slag inte haft den intensitet och varaktighet eller orsakat tillräckligt mycket smärta för att bedömas som misshandel. Rätten var dock inte enig. Tack och lov för det då..

Pappan har erkänt att han har daskat flickan i baken och sagt att det var i uppfostringssyfte.

Varför skall det vara okey att daska och slå ett barn om det är lösa slag. Det är kränkande i sig själv, även om det inte är tillräcklig stor smärta (och vem bedömer smärtgränsen för en annan person) och varför skall något bli okey när det gäller barn men inte vuxna. Trots att barn tar mer skada än vad en vuxen gör …

Man blir bara så trött på denna syn att allt som sker i ett s.k. uppfostringssyfte är helt okey. Och när detta slås fast i en dom, blir man utmattad och mörkrädd.

En av Sveriges bästa lagar är den att man inte får aga sina barn. Låt oss inte gå med på att luckra upp den. Hans Hulthen överväger att överklaga domen … självklart skall han göra det.

Annonser

5 reaktioner på ”Man blir bara så trött

 1. Lagen om att föräldrar inte får aga sina barn var en fruktansvärt destruktiv lag. Då och där (i och med den lagen) sattes den slutliga dödsstöten in gentemot all naturlig föräldra-auktoritet.

  Tack vare sådana som du Monika, är det nu istället gängen som sätter agendan, som utövar makt, som rånar ungdomar och äldre, som beskjuter poliser.

  Sådana som du som ägnat era liv åt att stjälpa samhället över ända, är dock väldigt positiva inslag, ty det är endast när allting går åt skogen, som en ny-ordning kan etableras.

  Tack för hjälpen Monika.

 2. Hej Cafeeuropa
  Det är sådana som jag som också bidrar till att vi alla har rätten att uttrycka våra tankar utan att få stryk … det är väl också bra.

  Vi kan se i historien många exempel på våld i tider då aga mot barn var tillåten. Det finns t.ex. män i historien som blivit misshandlade som barn som sen i sin gärning gjort likadant. .. Så vilka är det som tar till våld, de som aldrig varit utsatta för det eller de som vant sig vid att få stryk och aldrig fått uppleva motsatsen. Som tror att våld är lösningen. Hur vet du förresten att de som rånar mm. inte är de som fått aga hemma, fast det aldrig blivit uppdagat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s