… det här förvånar mig

Utspelet som den socialdemokratiska Göran Johansson kom med igår om att flyktingar som smugglats in i Sverige skall utvisas direkt (läs här) Idag går Billström, Sahlin och Kalle Larsson emot hans utspel.

Tacka sjutton för det …

Mona Sahlin säger

”Slutsatsen kan aldrig vara att behandla de flyktingar som blivit utsatta för smuggling kollektivt, utan den enskilda flyktingen måste ha rätt att få sitt skyddsbehov prövat och bedömt utifrån sin individuella situation. Det finns internationella åtaganden om asylrätten som vi ska och måste leva upp till”, skriver Sahlin i en kommentar till TT.

Larsson kräver hans avgång och Billström ger hela socialdemokratin skulden

– Under loppet av bara några timmar har vi sett flera exempel på okunnighet inom socialdemokratin. Ilmar Reepalu i Malmö vill stänga gränsen vid Öresund och frånträda Schengenavtalet och Göran Johansson kasta ut flyktingar i strid mot Genèvekonventionen. Och så har vi Mona Sahlin som försöker tona ned sina partikamrater. Man borde kunna kräva en mer enhetlig linje i en så viktig fråga som flyktingpolitiken, säger Tobias Billström till SvD.se.

Det är väl att ta i … Däremot håller jag med honom om detta uttalande:  Tobias Billström kallar Göran Johanssons utspel för ”ansvarslöst” och ”bisarrt”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s