Blunda för 17

… om ett ögonkast kan utlösa våld som slutar med en dödsmisshandel (mord i åtalet), ja då är det bäst att blunda – låtsas som om man inte ser det. Läs om den troliga orsaken till dödsmisshandeln på Kungsholmen i oktober (SvD).

En blick på någon vid fel tillfälle. Ett ögonkast tolkad som en provokation. Det kan ha varit den utlösande faktorn till att den 16-årige pojken sparkades till döds på Kungsholmen en natt i oktober.

Det viktiga är att känna igen provokationer och att låta bli att svara. Det förekommer så mycket onödigt våld i samhället. Bra att en manifestation mot våldet genomfördes på ungdomarnas eget inititativ. Därför är det så obegripligt att regeringen kommer med ett förslag som tvingar folk att ingripa. Det kan skapa onödigt och eskalerat våld.  En av de misstänkta menar ju att han lade sig då han såg att offret slog någon i huvudet. Han ingrep!?? Det bästa är ju att ringa till polisen…. Vem har inte råkat ut för tillfälle då något känns så hotfullt att man genom kroppspråket försöker signalera att man inte finns.  Vad kan jag göra utom att ringa till polisen…?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s