Varför så höga opionssiffror?

Varför uppskattas inte den borgerliga politiken – varför får de inte fram att deras politik får alla att få det bättre. Varför har SAP och V, drygt 50% av rösterna (se SvD). Dessa frågor är några som nu är aktuella? Ja, kanske för att det är svårt att se att deras handlande stämmer överens med vad de säger? Vilket får mig att varje gång undra vad de egentligen säger, vad de menar och hur de kan tro att vi förstår vad de menar. Man skall ju inte behöva tolka varenda ord de säger?

Det är lätt att ana en dold agenda (som blir synlig i handlandet) när de talar om att alla skall få det bättre och att det är för medborgarens bästa. När man ser att medborgaren som sitter i den taskigaste sitsen inte får det bättre utan sämre, ja då är detta svårt att förstå.

Jag blir ofta nervös när jag hör Anders Borg, Lars Leijonborg m.fl. när de står och redogör för sin politik. För jag får den helt enkelt inte att gå ihop … och allt slutar med att jag inte förstår någonting alls.

Socialdemokrater och Vänstern är rakare. Där råder ingen tvekan om vad de vill, även om de inte lägger fram något detaljerat förslag. Och kanske det är så att man hellre väljer ett alternativ man förstår än väljer ett som man inte begriper något av … Många känner sig också lurade, kanske för att de tar politikerna på orden, vilket man skall kunna göra. Men som man inte bör göra.

Nej, vänsterblocket kan inte lita på opionssiffrorna, men det ser inte bra ut för Alliansen och har inte gjort sen en vecka efter valet.

Jag har varit med om tre perioder av borgerliga regeringar och INGEN av dem har lyckats … tur för Sverige är att det är högkonjunktur nu … för annars skulle vi ligga lika illa till som i början av 90-talet. Borgerliga regeringar pytsar ofta ut pengar. De ger skattelättnader därför att de menar att detta ger nya jobb mm. Och de tror att folket anser att ett jobb vad det än är för ett jobb och vart det än finns i landet har högsta prioritet. Denna kanske är att skaffa sig en gedigen utbildning. De tycks också tro att om man tvingar folk så uppstår jobben som svampar ur jorden. Men det finns ingen garanti. Och då är den stora frågan – Är det verkligen därför de ger skattelättnader eller har de en annan agenda. En som många av oss faktiskt tror att de har. De vill ha en annan typ av samhälle och det enda sättet (tror dom) är att gå ut med att de gör detta för allas skull och inte för sina egna. Kanske de skulle vinna i längden på att vara ärliga och säga – ja, vi vill ha det här – Men de vet att de flesta i Sverige inte går med på det. Vi har haft moderatledare som varit ärliga, men då har de heller inte fått makten … Det säger väl en hel del, eller hur? Kanske Alliansen partier därför gör mest nytta i opposition, som en motpol till en vänsterregering.

Kanske man kan nå en viss förståelse för varför Alliansens politik inte uppskattas … om man inser att i handlandet avslöjas den egentliga agendan? Men det är nog främst Alliansen som idag behöver få den insikten.

PS! Jag skriver grammatiskt illa idag – ber om överseende DS!

Annonser

2 reaktioner på ”Varför så höga opionssiffror?

  1. Anders Borg driver en nästintill extrem Keynesiansk politik. Det har ingen borgerlig finansminister någonsin gjort. Det är nästan så att Sträng skulle vara stolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s