Kräver fundering

Det nya förslaget (SvD) låter bra till vissa delar, men jag vill fundera lite mer på vilka konsekvenser det kan få och om jag ser det som genomförbart. Vilken arbetsgivare väljer en som varit långtidssjuk och vem skall bestämma arbetsförmågan (tänker främst på utbrändheten som vissa tror är detsamma som att vara tillfälligt utarbetad, som jag och många med mig är just nu inför jul – vi behöver lite vila, men är inte utbrända)

Men, jag vill ändå komma med en fråga:

De nya reglerna vid sjukskrivning i korthet Upp till tre månader

• Du är sjukskriven och kan sköta ditt vanliga jobb. Sjukpenning betalas ut. Samtidigt undersöks om du småningom kan återgå till ditt gamla jobb eller omplaceras på arbetsplatsen.

Hur går detta ihop?

Om man kan sköta sitt vanliga jobb, så behöver man väl inte vara sjukskriven??? Det som sker är ju då att man gör samma jobb, men med sämre ersättning (dvs. full lön uteblir) .. Samtidigt skall man undersökas om man kan återgå till sitt gamla jobb eller omplaceras.

Men … !!!

Är det tryckfelsnisse som varit framme eller är det den vanliga krumbukten som avslöjar sig och som bidrar till att total oförståelse infinner sig.

Det kanske är som oppositionen säger – ett sätt att minska på statens utgifter (se SvD)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s