Så har det hänt …

Det jag väntat på så många gånger har nu hänt … Kraftigt jordskalv i Athen. (epicentrum låg dock inte där) Varje gång jag är därnere har tanken slagit mig och senast i oktober då jag ständigt hade det i tankarna. Tack för att jag slapp uppleva det…. Men även om skalvet nådde 6.5 på Richterskalan har såvitt vi vet ingen skadats. Men folk rusade ut på gatorna i panik. Tror f… det! Det var värre 1999 – en av språklärarna berättade om den gången … ingen höjdare!

Annonser

4 reaktioner på ”Så har det hänt …

 1. Monika!
  Jag har ingen aning om hur vanligt det är med jordskalv i just Grekland, har bara läst och hört att i t ex US så är vissa platser hårt drabbade och eländet återkommer. Tycker ibland att det är konstigt att folk öht vågar bo och fortsätta att bo på sådana hårt och ofta drabbade platser, för alla där kan väl inte vara ”livegna” pga dålig ekonomi. Men det blir kanske någon slags vana att leva under fara för de som bor där.

  På tal om Grekland så är det väl grekiska du har skrivit ibland här på din blogg? För mig är det i alla fall ”grekiska” – i den meningen att man brukar säga att det är grekiska när man inte fattar något som helst. Jag är impad av att du kan få fram sådana ”konstiga” bokstäver och skriva, för vad jag fattat är det något du lärt dig och inte ditt modersmål.

 2. I Athen är det inte så vanligt, men för övrigt händer det ofta – inga kraftiga skalv. Athen och attikahalvön har den lägsta risken s a s. De har ju t.o.m. Metro där, så …

  Jo, det är grekiska och nej, det är inte mitt modersmål och det har tagit ett tag för mig att kunna så pass som jag kan. Fortfarande har jag svårt att konversera, men jag förstår mycket när jag läser, samt kan se ganska bra när det är rätt grammatiskt. Svårare att se när det är fel. Har läst grundkursen i Athen … Här i Sverige har det varit omöjligt för mig att lära mig .. jag måste vara på plats och höra språket varje dag och tvingas tala det …. Men nu när jag kan så pass, går det lättare… Men det tar väldigt långt tid för mig att skriva ett inlägg på min grekiska blogg… Men jag lär mig väldigt mycket.

  Och jag kan känna mig stolt över det jag kan, eftersom så många säger att man inte kan lära sig ett språk när man kommit upp i min ålder. Men det går faktiskt. Alla tycker det är svårt, även de som är tjugo år. Det ÄR ett svårt språk.

 3. Monika!
  Nu har jag suttit här en lång stund och försökt formulera ett svar och fastnade på det om inlärning när man kommit upp i ålder, men det blir för omständigt och ofullständigt och jag vet inte allt, så nu uppger jag det hela. Men när jag ändå är här så kan jag ju upprepa att jag är om möjligt ännu mer impad nu när du sagt att det inte är ditt modersmål eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s