Replik på replik

”Vi måste återta ­föräldraansvaret” ­skriver Anita Blomgren Rothschild på SvD Brännpunkt den 27 ­december. Jag skulle vilja komplettera med ”ge oss en chans”.

Detta säger Otto Linton under Brännpunkt

Han säger vidare:

Det är ett socialistiskt och totalitärt ­påfund. Dessvärre tycks det vara på väg att bli de nya moderaternas politik.

Kontentan av den ­förordade politiken är att man får leva efter sitt eget huvud så länge det är stöpt i ­statens form – det är ingen styrning, det är bara fråga om att ­”befria” alla dem som ­genom att vilja leva på annat sätt visar att de inte förstår sitt eget bästa.

Min replik är att det socialistiska och totalitära påfund, som Otto Linton menar att det är har kommit till för att garantera allas barns rättigheter att få bli fostrade och uppfostrade i enlighet med barnkonventionens innehåll (se här)

Barnkonventionen ger en universell definition av vilka rättigheter som borde gälla för alla barn i hela världen. Definitionen ska gälla i alla samhällen, oavsett kultur, religion eller andra särdrag. Konventionen handlar om det enskilda barnets rättigheter. Varje människa under 18 år räknas som barn, om inte han eller hon blir myndig tidigare enligt den nationella lagstiftningen.

Det handlar alltså inte om föräldrarnas rättigheter att bestämma över sina barn, utan om barnens rättigheter att vara fria från sina föräldrars åsikter om hur barnuppfostran skall gå till …

Dessutom är det inte barnomsorgen obligatorisk. Den går att välja bort!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s