Går inte att förklaras bort

Nu talar man om rekordgap mellan oppositionens ledning och regeringen i en av opinionsundersökningarna – 20,6 %. Det största någonsin i Termos 29-åriga historia. Jag kan inte minnas något sådant stort gap någonsin mellan regering och opposition.

Det här går inte att förklaras bort. Regeringen har totalt misslyckats med att få stöd för sin politik då svenska folket ser den i praktisk handling. Tyvärr kan detta misslyckande bidra till att regeringen fortsätter köra sitt eget race utan att bry sig om att de är Sveriges regering, inte moderaternas….. De har inget ytterligare att förlora ändå och kan passa på att få igenom så mycket de bara kan nu innan de förlorar makten 2010. För vad kan de göra nu som kan ändra på den här nedåtgående kurvan.

Själv anser jag att det borde utlysas nyval när förtroendet för en regering sjunker så katastrofalt drygt ett år efter valet.

Annonser

2 reaktioner på ”Går inte att förklaras bort

  1. Tänk det tycker inte jag att regeringen skall göra utlysa omval alltså. De blev valda för fyra år, och jag tycker de var ganska så tydliga på vad de skulle göra. I alla fall om mn undantar det där med vägtullarna.

    Dock tror jag att om inget positivit sker för regeringpartiernas oppionsiffror snart, så kommer nog de borgeliga partierna vilja profilera sig tydligare för sina väljare och det kan nog leda till att alliansen inte kommer att framstå så enade som de gör i dagsläget.

  2. Jo, men uppenbarligen var de inte så tydliga och eftersom de inte heller är lyhörda och lyssnar på det folk som de regerar över, för de regerar även över dem som inte röstade på dem. Och det är inte bara regerinsmotståndare som har reagerat. En regering skall väl se till hela folkets bästa och om detta folk inte anser det när de ser den praktiska handlingen och förtroendet sjunker, så kanske ett nyval är det enda raka.

    Jag tror också att de kommer vilja profilera sig tydligare och då spricker den allians som kom till makten just för att de var en allians.

    Jag anser inte att vi har en alliansregering utan en moderatregering…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s