Ett lands lag skall gälla

En brittisk ärkebiskop vill införa vissa delar av Sharialagar i England, de som gäller skilsmässor och arv, som skall råda parallellt med engelsk lag, Se Dn och SvD. Det har skapat stor kritik. I Expressen handlar en artikel om att Svenska muslimer inte vill ha sharia-lagar, samt att de vill att imamerna skall rekryteras från svenska muslimer som vuxit upp i Sverige.
Jag är för mångfald rent generellt, men en lag skall gälla för alla medborgare. En svensk domstol skall döma efter svenska skilsmässolagar och inte efter Sharia-lagarna.

Det blir en omöjlig situation för alla med två eller flera olika lagsystem. Inte heller kan man säga att integrationen underlättas som den engelska ärkebiskopen menar. Det blir väl tvärtom….

Annonser

2 reaktioner på ”Ett lands lag skall gälla

  1. Det stod aldrig på någon sten: ”Här gäller Svea Rikes Lag” när de första människorna kom vandrandes in över dagens Sverige. Seder och Lagar har formats av människorna över tiden…nu vankas nya människor …och nya tider….själv har jag köpt bönematta att plocka fram när den dagen kommer…..alibitanken…

  2. Nej, det stod inte på någon sten, men alla har väl rätt att i ett land omfattas av samma lagar … vare sig de är födda i landet från början eller inte.

    Lycka till med din bönematta – ingen hindrar dig i lag, såvitt jag vet.

    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s