Mörkrädd

Såg Kalla fakta ikväll om förekomsten av dem som blivit dömda för att ha begått sexuella övergrepp mot barn. Man blir mörkrädd över hur man tummar på att kolla upp vikarier vad gäller om de är dömda eller inte. (se SvD) Efter granskning har man funnit att 75 som blivit dömda fått arbeta med barn. Ett skäl är tidsaspekten, när man behöver vikarie hinner man inte kolla upp dem. Ett annat skäl är att det inte finns något förbud mot att anställa. Endast en skyldighet att kontrollera !!! Men tänk att man skall behöva skriva in i lagen att man inte skall anställa denna person ….

Vidare!

Skolverket har inga större befogenheter, men tänker nu arbeta för att ändra i lagen – skärpa den. Samtidigt som representanten för Skolverket sa ikväll att ansvaret också ligger på personalen.

Vad som mer framkom var att 106 personer var misstänkta, men inte dömda, därför att bevis inte funnits. Vad jag kunde förstå av programledaren, bör även dessa kollas upp. Skall de heller inte kunna anställas. Svårigheten här är ju att de då blir avpolleterade genom blotta misstanken. Men varför inte, kan man fråga sig!? Det kan ju visa en viss olämplighet att ha handlat så att misstanke kan uppstå.

Men, alla som arbetar med människor, vet ju att det är möjligt att handla hur korrekt som helst och ändå bli anklagad för att inte göra det. Men kanske det är annorlunda när det handlar om sexuella övergrepp.

Nåväl, man blir iaf mörkrädd över att man låter vikarier som är dömda för sexuella övergrepp arbeta med barn. Nog måste man väl kunna ha en vikariepool med personer som man har kollat upp först.dscn2478.jpg Min mor fyller 87 år i dag, den 9 mars!
Grattis mamma!Min morfar skulle ha fyllt 107 år om han levat…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s