Autopilot?

Vad gör folk egentligen när de kör bil. (se SvD)

1 350 personer har deltagit i undersökningen och fått svara på frågor om vad man sysselsätter sig med bakom ratten förutom att just köra bil.

De talar i mobiltelefon, sminkar sig, rakar sig, läser tidningen, lyssnar på musik, eller äter och dricker bakom ratten, hånglar med partnern, äta banan mm. Vad de kommit fram till är att dessa sysselsättningar distraherar män mer än kvinnor. Det verkar som om många av dessa verkar tro att bilar har autopilot.

De flesta som medverkat i studien, arrangerad av australiska Motormännen, erkänner att de tidvis ägnar sig åt distraherande aktiviteter i bilen som till exempel att leta efter rätt radiokanal, lyssna på musik, eller att äta och dricka bakom ratten

Visst kan jag lyssna på musik och dricka en klunk vatten eller kaffe under resan. Visst kan jag ibland tala i mobilen. Men sminka sig, läsa tidning !!! och hångla ????

Bör påpekas att studien är arrangerad av australiska Motormännen, så frågan är om det ser likadant ut bland Sveriges bilister. Det finns en reklamsnutt på TV som visar samma sak som studien, vilket jag trodde var överdrivet, men tydligen inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s