I do for money

Såg ett intressant kort reportage från Thailand och lyssnade på en intervju med Åsa Olsson i söndagens Nyhetsmorgon. (se Intervjun) En artikel finns också om hennes projekt (se Prostitutionen får ett ansikte)

Just våra djupt rotade, omedvetna fördomar är vad Åsa Olsson främst vill utmana och förhoppningsvis skapa debatt kring. Något som kommer fram ännu tydligare när hennes pjäs med samma namn sätts upp på Teater Scenario i vår. Pjäsen kretsar kring mötet mellan en västerländsk journalist och en thailändsk sexarbetare och bygger naturligtvis på hennes egna erfarenheter.

Den 4 maj kommer TV4 Fakta sända dokumentären och jag hoppas den inte krockar med något jag måste göra. För de korta sekvenser som visades fick mig intresserad av att höra mer av människorna bakom prostitutionen, om varför, men kanske mest om att de hade gjort ett val.

Åsa Olsson som jobbade som hjälparbetare efter Tsunamin kom då i kontakt med prostitutionen som trots katastrofen fortfarande hölls igång med sänkta priser mm.

När de ”vanliga” turisterna flydde fältet fanns en grupp män kvar som trots misären fortsatte att leva livets glada dagar på ölhallar och barer. Priset på sexuella tjänster sjönk drastiskt, vilket utnyttjades.

Kvinnor Åsa Olsson har talat med är dem som säljer sex till västerländska turister.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s