Enkla lösningar

Jag säger verkligen ingenting emot att man försöker få unga människor att inte börja röka. (se SvD)

Men att förbjuda cigaretter i butikerna och kanske t.o.m. förbjuda rökning, är ju bara en i raden av enkla lösningar, som egentligen bara leder till en ökad kontroll och ofrihet för dem som röker. Och ett samhälle fullt av abstinenstrinda f.d. rökare som jagar nikotinpinnar är nog inte att föredra. Att kriminalisera rökningen är inte lösningen. Och tänk vilken svart marknad det kommer bli och folk kommer tjäna pengar som gräs. Och så blir fängelserna överfulla av kriminaliserade f.d. rökare och tobakslangare.

För man dör inte bara i förtid av rökning, minsann… Så vad skall vi inte förbjuda i livsmedelsbutikerna och på systembolagen. Godis, läsk, fet mat, kött, alkohol, mm. Och så kan vi förbjuda all biltrafik också. Allt man kan dö i förtid av kan vi förbjuda och kriminalisera.

Skall vi införa nollvision för fetma också och en nollvision på att folk inte får ha dålig kondition av att röra på sig för lite. Och i längden kan det ju inte vara bra att tugga nikotintuggummin heller … få ner det innehållet i magen flera gånger om dagen.

Jag har inget emot att man arbetar med förebyggande åtgärder. Det är de-enkla-lösningens politik som börjar gå över allt förnuft.

Och folk reagerar, inte bara rökare (se SvD)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s