Jag tror på t-banan!

Ja, Förbifart Stockholm skall börja byggas år 2010. (se SvD) Jag kör till jobbet men svänger av och åker inte på Essingeleden utan ner till Liljeholmen. De flesta som kör är som jag, någon som skall till jobbet. Det är inte yrkeschaufförer. En del skall säkerligen från söder till norr för att jobba eller kanske någon annanstans.

Istället för en ny trafikled som skall bestå av 16 km tunnlar av en 21 km lång vägsträcka, så skulle en byggandet av en t-bana vara bättre. Från exempelvis Fittja över Slagsta över till Norra sidan. Det skulle nog få en hel del att välja t-banan istället, då den kanske bara tar 15-20 minuter jämfört med vilken tid det tar att sitta på Essingleden.

Tänk vilken tid man spar på att ta tunnelbanan till t.ex. Bromma och vidare hur nu sträckningen skulle se ut. Över Ekerö till 261:an och vidare till Bromma och Västerort samt Norrut. Man skulle behöva se vart folk är på väg när de sitter där på Essingeleden. När jag åker till Norrtull, ja då fortsätter de flesta in i Eugeniatunneln. Och det är nästan tomt vid Norrtull. Så den t-bana som nu finns och går genom city är inte lämplig för dem som skall på andra sidan Eugenia-tunneln.

Nåja, jag har inte hela bilden klar för mig. Men jag tror på en utbyggnad av t-banan förbifart Stockholm. Inte på en ny trafikled.

Nuvarande resvägar. Går mycket fortare med bil eller i varje lika fort/långsamt.

Från Norsborg fredag 23 maj kl 17:10 till Kista kl 18:08

Ta tunnelbanans röda linje 13 från Norsborg mot Ropsten.
Den går från Norsborg 17:10
och kommer till T-centralen 17:46.

Vid T-centralen byter du till tunnelbanans blå linje 11 mot Akalla.
Den går från T-centralen 17:51.
Du är framme vid Kista 18:08.

Restid 58 minuter.

Trevlig resa!

Då ingår inte gångtid, förseningar mm. Tänk om t-banan kunde gå rakt över … vilken vinst! Självklart att många väljer bilen.Vi kan ta ett annat exempel – Att ta bilen tar inte lång tid alls.

Från Tumba fredag 23 maj kl 17:23 till Haninge centrum ca kl 18:09

Ta pendeltåg 36 från Tumba mot Märsta.
Det går från Tumba 17:23
och kommer till Flemingsberg 17:30.

Vid Hälsovägen byter du till buss 865 mot Handenterminalen.
Den går från Hälsovägen ca 17:40
och kommer till Handenterminalen 18:05.

Vid Handenterminalen byter du till buss 830 mot Farsta centrum.
Den går från Handenterminalen 18:09.
Du är framme vid Haninge centrum ca 18:09.

Restid 46 minuter.

Trevlig resa!

Och kolla in det här då. Här skulle det också behövas en t-banalinje rakt över.

Från Tumba fredag 23 maj kl 17:23 till Sågen (på Vendelsö skolv) ca kl 18:19

Ta pendeltåg 36 från Tumba mot Märsta och kommer till Stockholms central 17:48.

Vid Centralen (Klarabergsviad.) byter du till buss 818 mot Brandbergens centrum.
Den går från Centralen (Klarabergsviad.) 17:53.
Du är framme vid Sågen ca 18:19

Gå cirka 150 meter till Haninge, Vendelsö Skolväg

Restid 56 minuter.

Trevlig resa!

Buss 818 går visst bara i rusningstrafiken. I vilket fall får du åka in till stan för att sen åka tillbaka igen fast lite mer åt vänster. Eller också kan du gå av i Älvsjö och upptäcka att du missat pendeltåget mot Haninge. Eller också får du åka pendeln in till Centralen (när inte 818 går), åka till Gullmarsplan och ta 808:an därifrån till Vendelsö.

Oj, oj, vem tar inte bilen då. Det tar 25 minuter med bil.

Haninge ligger lite ovanför Jordbro, höger på kartan.

Nej, bygg ut t-banan!

Annonser

5 reaktioner på ”Jag tror på t-banan!

  1. Kan inte mer än hålla med dig, kollektiva trafiken i vårt länär under all kritik. Alla som inte bor i länet säger att man inte ska klaga men visar man dom vilka vägar man måste åka ibland och den tid det tar så tappar dom hakan. Ett annat exempel är om du ska från Huddinge till Haninge då måste du till Älvsjö och vända eller åka över Farsta. Eller om du bor i Tumba/Salem men arbetar i Skarpnäck det är verkligen mjölkpallsturen.

  2. Nej, det är många som tror att Stockholmare har nära till jobbet. Ha ha ha… Jag är så trött på kollektivtrafiken i Stockholm så jag kan … och all denna väntetid, och all trängsel under årens lopp, alla förseningar, PUH och för att inte tala om alla byten när man skall tvärs… Och så enkelt som det ser ut i SLs information är det aldrig. Det räcker ju med att pendeltåget är försenat fem minuter så missar man ju en buss som går kanske en gång i halvtimmen ett pendeltåg åt andra hållet. Gud vad jag har rusat upp och nerför trappor för att hinna med och ändå missat, därför att DET tåget eller DEN bussen har alltid kommit i tid.

  3. Håller med till fullo, därför åker jag bil till och från jobbet, då behöver jag inte känna mig stressad för att jag kanske kommer försent eller inte hinner hämta barnen i tid från skola och dagis. Händer det en olycka på E4 mot stan eller Södertälje så är det stopp och komma av E¤ är svårt men det är ändå att föredra framför den kollektiva trafiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s