Splittring om FRA-lagen

Alliansen är splittrad. (SvD) Deras egna väljare är emot FRA-lagen. Trots detta är målet att få igenom lagen. I uttalande av Reinfeldt igår på TV4-nyheterna framgår det med all tydlighet att riksdagsmännen skall göra det regeringen vill. De extra möten som vissa partier har haft, dvs. centern och folkpartiet har gått ut på att ena till ett JA.

Trots allt motstånd från de egna leden och alla andra …. bara ett av alla exempel se Oscar Swartz blogg

Om inte regeringen Reinfeldt inte lyssnar på sina egna väljare och de riksdagsmäns övertygelser som det här förslaget strider emot, lyssnar de inte på någon. De kör sitt race oavsett opiononen och har missat det väsentliga. De sitter där, på grund av sina väljare. Om de inte lyssnar på oppositionen till vilken jag tillhör är förståeligt. Även om jag anser att regeringen Reinfeldt även är min regering. DEN skall verka för alla medborgare. Men att de inte lyssnar på sina egna väljare är fullständigt obegripligt.

Det mest anmärkningsvärda är att de trots motstånd i riksdagsgrupperna ändå framhärdar. Borde inte det här vara en signal om att FRA-lagen inte bör i nuvarande utformning tvingas igenom.

Stoppa FRA-lagen

Om lagen går igenom dör demokratin i Sverige på fler än ett sätt.

Annonser

7 reaktioner på ”Splittring om FRA-lagen

 1. jag kommer att gå i vitt vid 8 tiden här i sunne för att hedra alla som står på riksbron. Sitter och kollar och kommenterar hos Opassande. Härligt för det är ngt unikt som sker då social media är med i realtid!! Statsministern vill ju ha igenom det här av ngn anlednoing.. Och militära hot och babblet är inte relevant.

  Och att de ska försvara svensk trupp utomlands och det finns samarbete vad gäller utbyte av underrättelseinfo Så klart!!!!

  Må Gött Wermlandshlsn!

 2. ”Svikarna”, som ger sig för partipiskan, gör bara helt rätt. De tar sitt förnuft till fånga. Denhär lagen är inget rolig alls, det måste ärligt erkännas. Den är ett nödvändigt ont och inget annat, det ska säjas rakt ut. Men nödvändigt, det är det.

  Och SÅ förfärligt är det faktiskt INTE. Det skyddar mer än hotar oss.

  Finns risk att lagen missbrukas? Jomen natuuuuuurligtvis. Makt kan ALLTID missbrukas. Den risken kan vi inte undvika.

  Jag börjar undra. Denhära FRA-lagen. Vad ÄR det som är så outhärdligt farligt med den. Dethär samhället är rätt beskedligt, trots allt. Makten här är mera svag än stark, det är till stor del det som är problemet.

  Svenskar är fega, det ser man gång på gång. De vågar inte står för någonting. De vill gömma sej i buskarna & hojta.

  Dessa högstämda floskler, dessa ständiga förnärmade honnörsord. Vad ÄR det man vill dölja, då, för Storebror?`

  Varom handlar den egentligen, den så ytterst heliga ”integriteten”?

  Är det till exempel kanske barnporrbilderna på hårddisken?

  Åh, det tror jag nog, i rätt så många fall. Det har ju visat sig.

  Dethära ideologiska engagemanget är fan inte hälften så tjUsigt som det utmålar sej självt, det är min åsikt!

  +

  Mer allmänt:

  Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

  Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.

  I själva verket går det inte långt nog. En effektiv underrättelse- och säkerhetstjänst, som alltså är av nöden, kräver informationsinsamlig i massiv skala. ALLT är relevant, ochb ALLT bör övervakas!

  Självfallet handlar det inte blott om terrorhot. Det handlar om hot generellt.

  Det finns en motsägelse i reaktionen. Dessa demokrater, som vill syna makten, vill själva osedda förbli. Vad är tanken? Varför inte ömsesidighetsglasnost?

  Problemet är att reaktionen strängt taget inte bygger på en tanke överhuvud taget. Det är bara känslorna som styr.

  Ledarskap behövs. Folklig tanklöshet får inte styra landet.

  Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning.

  – Peter Ingestad, Solna

 3. Tack även för denna kommentar!
  Jag har i mina inlägg klart och tydligt redogjort för mitt ställningstagande. Det skulle bara här bli en upprepning av dessa. Därav min hänvisning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s