Märkliga ting händer

Jag har aldrig förstått borgerliga regeringar. Se vad exempelvis Anders Linder, vilken jag uppskattar mer och mer för hans träffsäkerhet, skriver i sin krönika:

Hur i all världen resonerar moderaterna? Alliansen ligger envist kvar 13 procentenheter efter vänstern i mätningarna och ändå jobbar Fredrik Reinfeldts parti övertid med att göra borgerliga väljare ledsna och förbannade. Det är som om Volvo skulle försöka få snurr på sin försäljning genom att göra reklam om att man struntar i barnfamiljer och säkerhet.

Som icke-väljare till alliansen kan jag förstå att de genomdriver förslag som jag inte sympatiserar med. Det är fullständigt naturligt. Men om jag skulle varit en borgerlig väljare, så skulle jag nog verkligen undra, som de flesta också gör – i allafall dem som uttalar sig och de som bryr sig. Man sviker inte sina väljare i den höga utsträckning de har gjort nu, menar de borgerliga väljarna. Anders Linder kallar dem

Moderata kamikazepiloter

Det blir hatstämning och andra märkligheter. Och kanske blir det så när man känner sig sviken av sina egna.

Annonser

4 reaktioner på ”Märkliga ting händer

 1. Visst är det upp och nedvända världen…
  Jag har aldrig varit med om maken alltså.
  Läs min artikel om Gruppdynamik – Groupthink

 2. Alliansregeringen lyckas med den häpnadsväckande bedriften att både allienera sina kärnväljare OCH sina nya väljare. Det är fanimig en bedrift. Jag röstade för alliansen i valet 2006 men stöder den inte längre efter FRA-omröstningen.
  Jag hyser inga illusioner om att Socialdemokraterna är bättre, det är trots allt deras förslag från början. Sverigedemokraterna går naturligtvis bort, rasister är inte riktigt min grej… Piratpartiet ser jag också som problematiskt då jag är liberal och vill veta var det parti jag röstar på ställer sig i ekonomiska frågor osv. Så hej, här finns jag. En liberal väljare. Förtjäna min röst politiker, annars får ni ingen.

 3. Anders Gardebring
  Det skulle förvåna mig, men är långt ifrån säker, att socialdemokraterna skulle göra om samma sak som alliansen. Men jag inser svårigheten för övertygade liberaler att rösta socialistiskt.
  Thomas Bodström stoppade förslaget själv, just på grund av bristerna i den personliga intregiteten. Det lades aldrig fram.

  Problemet är ju att det alltid är svårt att få bort någonting som påbörjats. Det vet vi sen tidigare regeringsperioder. Lagen måste bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s