Äntligen…

…. ett besked från Mona Sahlin (SvD)

Den lag som gick igenom i riksdagen kommer rivas upp om sossarna vinner valet år 2010. Och arbetas om. Mona Sahlin säger:

Att inte bara sticka fingret ner i kablarna för att se vad man hittar, utan söka efter vad man ser som misstanke om brott, säger hon till Rapport.

Med hjälp av v och mp lär det inte bli svårigheter.

Det är bara att hoppas på det bästa då…. 🙂 men det bästa vore om den aldrig börjar användas.


Stoppa FRA-lagen

Annonser

16 reaktioner på ”Äntligen…

 1. Läs vad hon säger ”förändra” inte ta bort. Hon vill ha kvar den, men vinna lite röster på att förändra den marginellt.

 2. Så länge förändringen består i att brottsmisstanke krävs och domstolsbeslut precis som vid husrannsakning eller buggning så må det vara OK. Det lär vara önsketänkande att ingen som helst spaning nånsin kommer ske på internet…

 3. Glöm inte heller att det var S-idé från början…
  Det är givetvis inget försvar för vad alliansen hittade på, bara ett tillägg till vad Mr.G sa.

 4. Sidvind
  Ja, det där med brottsmisstanken är viktig.

  Bo
  Nej, det glöms inte bort att det var en s-idé från början. Men jag tror inte att de vill ha en liknande svekdebatt eller jag hoppas inte det i varje fall. Och om motståndet mot lagen fortskrider fram till valet så är risken mindre. Nej, alliansen är ju lixom inte tvungen att göra som sossarna. 🙂

 5. Det förslag som sossarna ville ha från början är ju faktiskt mindre rättsäkert för medborgarna och mer kränkande av de fria rättigheterna. Jag tror knappast Mona vill göra FRA-lagen mindre kränkande än vad den redan är. Med största sannolikhet handlar det om att ta bort alla kontrollstationer. Då är det så som sossarna ville ha den från första början.

 6. Sidvind har rätt. Spaning på nätet är en realitet. Men brottsmisstanke plus domstolsbeslut måste alltså finnas. Annars har rättsstaten verkligen krackelerat.

  Detta är den riktigt stora bristen i lagen, att det faktiskt rör sig om massavlyssning av hederliga – en indirekt kriminalisering av hela befolkningen. Samtidigt som svenskt rättssystem konsekvent resulterar i påfallande milda domar för väldigt många grova våldsbrott. Kungsholmenfallet – en vecka (!) efter fällande dom var de ute och bråkade igen!

  Så vem är lagen riktad emot? För inte verkar det vara våldsbrottslingar…

  Det är verkligen inte konstigt att det blir storm när regeringen vänder sig mot skötsamt folk på det viset som man gjorde. Vad som hade varit riktigt skrämmande hade varit om det INTE blivit någon reaktion (typ ”fruarna i Stepford…”).

  Men jag begriper inte detta:

  Om Sahlin är så emot lagen att hon vill riva upp den – varför var hon då frånvarande vid röstningen?

  Hon kunde ha gått dit och röstat NEJ. Men hon var inte ens där.

 7. Troligen har Sidvind rätt i att det inte går att förhindra signalspaning på nätet. Men det skall vara riktad spaning, inte precis som du säger dra med alla och envar.

  Ja, att så många var borta från riksdagen vid röstningen kan man undra över. Nu vet vi inte var hon befann sig. Hon kanske var tvungen att göra något annat. Men visst, jag håller med. Hon har inte klart och tydligt visat att hon är emot. Men hon kanske har dragit öronen åt sig av den storm som drog igenom landet. 🙂

 8. Det jag undrar är varför de inte överlämnar spaning av farliga grupper och individer på nätet åt Säpo,
  varför inte ge dem mer resurser och lägga ner FRA?
  Dessutom, så fort lagen träder i kraft
  kommer bovarna att återgå till snigelpost eller telegrafen eller hitta på nåt annat sätt att kommunicera…terrorister är inte korkade.

 9. Nää, lalanda. Terrorister är ju inte korkade, så lagen blir ju effektlös om det är dem man vill jaga. Dom som är för FRA-lagen tycks ju tro att alla som är emot är korkade, så de tror väl att terroristerna också är det.

  Men eftersom de talar om ”yttre hot”, vilket jag fortfarande inte har fått något svar på vad som inryms, så kan ju mycket annat ingå, beroende av vad man ser som yttre hot.

  Vilka kommer vara intressanta …?

  Tack för kommentar!

 10. Valfiskeri från Mona sida. Dom komemr inte att ta bort FRA lagen om dom kommer till makten, dom kommer bara att använda samma argument som dåvarande SKP använde i samband med kärnkraftsomröstningen. ”Kärnkraft är farlig, men bara under kapitalismen. Så fort det blir ett socialistiskt samhälle så blir den ofarlig för då finns inget vinstintresse”. Undra hur många av de kinesiska kärnkraftverken som spyr ut radioaktivitet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s