Det sovande folket har vaknat

Angående mejlprotesterna står det i SvD och i de övriga nättidningarna,

om att det kommit en halv miljon mail till de ledamöter som röstade ja till FRA-lagen.

Det svenska sovande folket har vaknat!

År 1993 kom en bok ut skriven av Reinfeldt (se Markus Blombergs blogg i inlägg från 2006) med titeln Det sovande folket. Det kan tyckas gammalt och överspelat, men värt att ta upp med anledning av Reinfeldts önskan om att det vore det bästa för alla att debatten lägger sig och andra budskap som hela tiden har innebörden att vi skall lita på regeringen.

Bland annat skriver Reinfeldt på sid 52, enligt Blomberg, följande:

Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.” (Sid 52 i boken)

Det som är slående är ju att FRA visat att svenskarna har vaknat medan Reinfeldt själv och regeringen m.fl. verkar ha somnat. För han och regeringen och 143 riksdagsledamöter vill ju få oss att tro på att politiker kan skapa och garantera någonting. I boken Det sovande folket står det ”välfärd”. Men vi kan ju byta ut ordet mot ”trygghet” eller varför inte ”säkerhet” istället.

Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd säkerhet” (Sid 52 i boken)

Nu kanske Reinfeldt vill att vi skall vara mentalt handikappade och indoktrinerade. Han vill ju inte ha debatt, ett öppet klimat mm. Han vill ha ett tystat folk. Ett folk som litar på att regeringen kan garantera säkerhet. Och för det skall vi ge upp vår frihet. Då vore vi verkligen indoktrinerade.

Sen anser jag det vara anmärkningsvärt att vi har en statsminister som skrivit något sådant i en bok om citatet stämmer till punkt och pricka.

Blomberg drar följande slutsats:

Reinfeldt anser alltså att de som solidariskt ställer upp bakom den generella välfärden är mentalt handikappade. Det samma gäller alla de som inte röstar borgerligt (det vill säga en majoritet av svenska folket under de senaste tolv åren).

Kanske en läsning av Det sovande folket kan få många av oss att förstå en hel del av som har hänt sen hösten 2006 (boken verkar dock vara svår att få tag i). För på sid 112 står följande:

Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.”

I vilket fall verkar det som om Reinfeldt får omvärdera sin uppfattning om det svenska folket som mentalt handikappade och indoktrinerade.

PS! Inlägget är skrivet av en sosse, så det är färgat, men om citaten stämmer, så är detta Reinfeldts ord.

Annonser

2 reaktioner på ”Det sovande folket har vaknat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s