Orden avslöjar dig

Ja, det handlar återigen om FRA.. i Aftonbladet (se här) och hur det kan bli om du råkar att skriva fel ord. Men ingen vet egentligen och det är väl det som är hemskast. Vi vet egentligen inte och kommer inte få veta vilka sökorden är. Och det är NU som självcensuren sätter in. Det är just det här som kommer bidra till att du förändrar ditt beteende och sätt att kommunicera på.

Fel ord i ett mejl kan leda till att du kollas, menar experten

Det menar David Lindahl, forskningsingenjör i IT-krigföring vid FOI. [Totalförsvarets forskningsinstitut]

Ord som i framtiden bör undvikas om du vill slippa att få dina mejl kollade.

Bomb, Afghanistan eller IT-krig.

Vad det här kan leda till, förklarar han närmare – Läs artikeln och säg sen att det räcker med att du inte har något att dölja.

Våra ord är inte fria att använda längre på det sätt vi har sett som självklart.

FRA-lagen som vår riksdag röstat Ja till stryper vår kommunikation. Vi blir ett folk som alltid måste tänka på vad vi skriver. Det är inte tradition i vårt land. Vår riksdag med regeringen i spetsen har tagit ifrån oss

…. DET FRIA ORDET.

Och vidare har de genom FRA-lagen skapat ett ohyggligt potentiellt vapen mot sin befolkning. Information som kan användas till helt andra ändamål än som var meningen från början. Kanske inte nu, kanske inte om fem år, men kanske om tio år. Vi måste alla se framåt genom att titta i backspegeln.

Jag måste få kunna kommunicera via mail om terror, krig och bombhot i världen utan att riskera någonting. Utan att behöva vara rädd.

Jag är djupt oroad över att våra ord måste sorteras bort, censureras om vi inte vill bli granskade … Läs artikeln jag läste igår…

För övrigt har de genom sitt ja, tagit ifrån oss rättigheten att som folk själva få välja adressaten för vår kommunikation. Varje mail, varje SMS kommer innehålla adressen FRA Bromma. Det är som om vår snigelpost skulle ha en huvudadress med en kopia till FRA i Bromma. Icke att förglömma vår kommunikation i telefon.

Och detta röstar man ja till!?

Annonser

2 reaktioner på ”Orden avslöjar dig

 1. Skriv bomb så mycket du vill! FRA kan inte leta efter enskilda ord, snarare efter avvikande mönster. ”Experten” verkar lite oinsatt för att vara expert, märk också att Aftonbladet väljer att placera Lindahl högre upp i artikeln än Mikael Wedlin (som väl troligen är mer expert än Lindahl.) AB väljer alltid det mest konspiratoriska som headline.

 2. Vi måste ha väldigt få experter i vårt land. Och alla experter som är att lita på är dem som är för FRA-lagen. Nåja!

  Nu har i vilket fall tidigare partiledare börjat reagera. Och de som har uttalat sig är alla emot lagen.

  Jag tror regering, riksdag och alla som är för FRA-lagen skulle kunna börja fundera på om det ändå inte ligger något i kritiken.

  Det är i vilket fall väldigt få som är för. Och de som är FÖR upprepar samma sak hela tiden. Och det räcker för att den inte skall gå igenom. Den tveksamhet, rädsla, det hot vi de flesta av oss som är emot lagen kan se framför oss räcker för att man inte skall driva igenom den.

  Och ingen av oss vet hur det egentligen blir och när man inte vet, är detta tillräckligt för att skrota lagen. Detta bortsett från att de kört över oss totalt.

  Om det varit ett reellt hot – ett land har planer på att invadera Sverige. Men försvaret har ju bantats. Så … varför denna mobilisering av allas privata kommunikation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s