Soligt?

Det är väldigt svårt att tro att det skall bli soligt i morgon. Här regnar det och ordentligt; inte någon kortvarig sommarstörtskur, utan ett långvarigt regn … Det är genommulet. Men det blir fina bilder när man fotograferar och så har man tid att göra lite annat. Vara lite nyttig. Nu gör jag iofs inga nyttiga saker för att det regnar ute. Har ingen lust att vara nyttig. Är nyttig den största delen av året. Nu har jag semester och skall ge uttryck för mina onyttiga begär 🙂 , som att sova, vara vaken länge på natten, lata mig i solen och bara vara … Monika, helt utan yttre krav och helst inga inre krav heller på mig själv.

Har dock svårt att koppla av med böckerna jag köpt. Har ju i några inlägg berättat om vilka böcker jag läser. Visst, jag börjar, men så tappar jag lusten efter ett tag. Kommer inte riktigt in i historierna. Vad jag behöver för att kunna läsa är inget annat att göra. Då går det bra.

Leif GW Perssons böcker kommer jag aldrig in i. Har tre böcker hemma som jag försökt att läsa. Men det är så träigt. Fick ett tips på Marys blogg om Guillous Fienden inom oss. Skall försöka med den. Eftersom den har kopplingar till FRA-lagen kanske jag kan få den att gå ihop med det som intresserar mig mest för tillfället. Men jag har svårt för honom också. Tror det är vissa av deras fritidsintressen som ligger under och stör. Och jag som skall strunta i aversioner när jag läser en bok. Det är ju texten som är viktig, inte vem som skrivit den. Men nu är jag privatperson och då är det inte lika enkelt.

Tisdagarna med Morrie klarar jag inte av alls. Får bara svårt att andas. Den väntar jag med till i höst. Den får mig att tänka på när jag läste ett studentarbete som var en problematisering av självklarheten att andas. Den var så välskriven att jag till slut kippade efter andan.

Kanske jag skulle ta bilen, ta en packe böcker med mig och sätta mig i en stuga mitt ute i skogen.. eller kanske ännu hellre vid havet 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Soligt?

  1. Du har en underbar bok att ta ta i till hösten om du väntar med ”Tisdagarna med Morrie” den är ljuvlig, filmatiseringen är också bra men fångar inte bokens själ riktigt.

  2. Då har jag något att se fram emot då … Alla säger att den är så bra och förändrat livet för många. 🙂

    Det blev soligt idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s