Allt är inte pengar

Jovisst har vissa fått lite mer i plånboken, samtidigt som det har blivit dyrare en hel del så det blev inte mycket kvar. (se ledarbloggen)

Men bortsett från det, vill jag säga att allt inte är pengar även om dessa är viktiga. Det finns andra värden. Men dessa har Alliansen totalt glömt bort som det verkar.

Annonser

7 reaktioner på ”Allt är inte pengar

 1. Det är klart att det finns andra värden som är mycket viktigare för människors vardag än några tusen kronor i jobbskatteavdrag. Men de områdena hoppas jag politikerna håller sig långt borta ifrån.

 2. Du kanske bör rabbla upp några exempel på de områden som du refererar till som ”andra värden” för att styrka ditt argument? Annars är det ju som att skriva cashewnöt fjorton gånger. Helt meningslöst.

 3. Jag behöver inte rabbla, men jag kan ta upp individens frihet för att ta ett exempel. Att inte tvingas, inte straffas, inte bli livegen därför att hon inte har något jobb.

  Jag kan även ta upp demokratin. Att det är viktigt att vi har en högst levande demokrati.

  Den typen av värden, som inte kan mätas i pengar.

  Om man tar ifrån individen detta, men ger henne lite extra i plånboken, får hon det sämre än om hon har lite mindre i plånboken, men en större frihet att välja t.ex.

  Arbetslinjen t.ex. har ju begränsat mångas frihet. Tidigare fanns ju en hel del alternativ individen kunde välja på, utbildning, kompetensutveckling mm. Nu är det jobb eller arbetslöshet (hårdare tag, flyttning osv) och väldigt få alternativ till möjlighet att förbättra sin egen situation efter hennes egna förutsättningar. Något som i slutändan alla tjänar på, då vi kommer på rätt plats.

  osv.

 4. Det är ingen rättighet att få ”förverkliga” sig själv och hitta det ”perfekta jobbet” eller att leva på andras bekostnad i all evighet. Sen när har någon rättighet att kräva att andra ska försörja denne bara för att denne inte vill ta något som den uppfattar som ett skitjobb, som exempelvis killen i en dokumentär som tyckte VVS-installatör var ett skitjobb.

  Vill någon ha friheten att förverkliga sig själv och hamna ”rätt” så får de tjäna ihop till den friheten själv, inte förvänta sig att andra ska betala för den genom själva får slita som VVS-installatörer, på McDonalds och andra så kallade ”skitjobb”.

 5. Men, den som blir arbetslös har ju ofta jobbat, betalat skatt, mm. Därför är det fel att säga att personen blir försörjd. Om man betalar in till det skydd vi medborgare har i Sverige, så skall man man rätt till det. Har inte en individ rätt till en dräglig tillvaro om hon t.ex. har jobbat i tjugo år och staten gör henne arbetslös därför att de lägger ner en myndighet t.ex. eller ändrar något annat. Skall hon förlora sin frihet och bli livegen och riskera förlora allt, behöva flytta mm. Skall hon behöva ses som en person som ligger andra till last, som andra försörjer.

  Vad går skattepengarna till, jag kan ta några exempel; barnomsorg, skola och idrottsanläggningar? Varför skall någon som inte har barn betala för det? Alla idrottar inte, varför skall de betala för det? Om de inte har rätten att bli behandlad som fullvärdiga och fria människor även om de för tillfället inte skulle ha ett jobb och behöva ekonomisk hjälp av samhället.

  Argumentet om att människor blir försörjda av andra som jobbar håller helt enkelt inte.

  Nej, ge människor samma standard i tre – sex månader, så kan de söka jobb utan att behöva tänka på ekonomi, flytt och på annat som stör deras fokus och trycker ner dem. Vi skall inte behöva riskera att förlora allt på grund av att vi blivit arbetslösa. Det är en hjärtlös, men framför allt korkad politik.

  Det handlar om vilken människosyn man har. Jag anser att det är viktigt att människor får använda sig av det dom är duktiga på, inte tvingas till ett jobb som de inte är det på, samt slitas ut i förtid. Att de skall få möjlighet att utbilda sig till en bättre framtid för dem själva är en självklarhet.

  Nöjda, glada och fria människor tjänar ett land, ett företag eller en familj på. (nu låter jag lite som Maud Olofosson 🙂 )

  Jag tror att om man utgår från individen och inte efter vad man själv anser att hon skall göra, vara mm. tror jag man når längre och så är det ett mycket trevligare samhälle att leva i. Man måste kunna se att individer som för tillfället behöver hjälp också har en potential och att många faktiskt har uträttat någonting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s