Två år efter valet

… har jag inte sett några förbättringar för studenterna, snarare tvärtom. Vilket även tas upp på Brännpunkt. Det är mycket som har försämrats och några fler seminarietimmar har det inte heller blivit. Men den som väntar på något gott … fler timmar kanske är att vänta.

Men försämringarna snarare än de förbättringar som alliansen utlovat har nu visat sig i att tre fjärdedelar av studenterna inte är för något borgerligt parti. Det viner en vänstervind bland studenterna som man inte sett motsvarigheten sen 1968. Om det är en kall eller het vind, ja det beror på vilka intressen man har.

För det andra, även om studenterna enbart skulle se till sina egna intressen har man i dags­läget inte mycket att glädjas åt. Inför valet 2006 lovade regeringen att ”satsa på utbildningen”, men av detta blev det inte mycket.

Stoppade initiativ för en breddad rekrytering till högskolan, en minskning av antalet komvuxplatser, uteblivna satsningar på kvalitetspengar, hårdare antagningsregler, borttaget studerandevillkor i a-kassan, borttagen räntesubvention för byggande av studentbostäder och icke uppfyllda vallöften om höjda studiemedel – allt detta är frågor som knappast stärker regeringen i studenternas ögon.

Borgerlighetens misslyckanden med att infria löften om att satsa på den högre utbildningen är troligtvis en viktig anledning till det låga stödet i studentgruppen .

Det har skett en radikalisering inom studentgruppen enligt författarna till artikeln i Brännpunkt, vilket glädjer dem. Men de menar att detta borde oroa dem som sitter i Rosenbad.

Det kan vara intressant att läsa vad en student i lärarutbildningen ser på saken – Alltiallon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s