Linköping och dess färger

Gillar Linköping. Vet inte om jag skulle trivas att bo där, men att åka ner då och då och gå och resa runt är riktigt trivsamt.

Min fråga:

Ni som bor i Linköping – gillar ni stan? Varför/varför inte?

Har alltid tidigare bott med utsikt mot Slottsparken, men bestämde mig för att ändra utsikt och bokade ett rum åt baksidan och blev glatt överraskad. Tunga moln, men det blev bättre dan därpå. Men så här såg det ut när jag kom.

Och så gick jag runt stan och ett av mina mål var Polishuset. Frågade på hotellet var det låg och fick veta att det låg vid Kungsgatan, vilket jag sett på en annan karta. Men jag ville vara helt säker. Jag gick ditt och då jag upptäckte ett hus som såg ut som ett polishus (hur nu ett sådant ser ut) var jag tvungen att fråga. – Det ligger inte kvar här, säger mannen. Det stod Vattenfall på huset. Nehej, sa jag. Nej, det ligger borta vid universitetsområdet. Okey, sa jag. Och tittade återigen på kartan och där stod faktiskt Polisen, SKL i området Garnisonen. Men, tänkte jag. Då har väl polisen nyligen flyttat. Men för att vara på den säkra sidan ringde jag upp en vän som är polis och frågade. Och svaret blev att det låg kvar före 2002.

Visst kan man väl se att polisen varit här …

När jag satt och tittade igenom alla bilder kom jag på varför jag gillar Linköping. Det är troligen på grund av färgerna på husen. Det är väldigt mycket gult, rött, organge mm. Färger jag gillar. Det är väl fantastiskt. En stad som präglas av vissa färger. Stadshuset är gult och det nya polishuset också. Och många, många fler hus än dessa.

Kolla t.ex. in Stortorget

och Storgatan – vy från Stadshuset

Är det någon som vet om varför färgerna är som de är i Linköping.

Ni ser, bara gult, rött i olika nyanser.

Tillochmed bussarna:

Kanske ingen tillfällighet att det ligger ett universitet här – gult är ju tänkandets färg 🙂

Stadens motto är Där idéer blir verklighet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s