Som en poliskontroll…

Moderaterna har sänt ut ett internt mail till de 14 moderater som protesterat på DNdebatt (. För att få grepp om felaktigheterna i detta mail läs Rickfalkvinge och även Blogge Bloggelito förklarar en del som kan vara av värde att ta del av. Se även Mary blogg som tar upp ämnet.

Här tar jag upp vad Sofia Krigsman talar om

Sofia Krigsman, sakkunnig på försvarsdepartementet, är en av dem som ligger bakom texten i ”Noterat”-mejlet. Hon går med att all information kommer att gå till samverkanspunkterna – men menar att detta inte är samma sak som att FRA får en kopia av alla mejl.

– Man kan likna det vid trafikkontroll vid en motorväg. Det är endast bilister som kan utgöra fara för andras säkerhet som kontrolleras, övriga bilister kan åka vidare, säger Sofia Krigsman till Expressen.se.

För att kunna urskilja dem som kan utgöra fara för andras säkerhet övervakas väl alla bilar som kör förbi kontrollen. För hur skall de annars kunna se att någon utgör en fara om de inte tittar på strömmen som kör förbi. Däremot granskar de inte alla. Men övervakade blir vi alla när vi kör förbi en poliskontroll.

Så självklart måste FRA få en kopia på alla mail för att se vilka mail som är värda att granska.

Allt annat är ju bara konstigheter.

När man forskar spelar man ofta in ett samtal. Sen transkriberas det och därefter läses materialet för att se vad i det som är viktigt. Det är omöjligt att göra på annat sätt. Om man inte spelar in samtalet måste man ändå lyssna på det för att kunna ta ut det viktiga.

Så hur de än vrider och vänder på den här saken så är det massavlyssning. De kan ta vilka jämförelser som helst. All övervakning innebär att alla är föremål för den. Och det går inte att lyssna partiellt på något samtal. Det som fastnar är det man som lyssnare anser vara relevant.

Och om man sover under halva samtalet vet man ju inte vad man missat.

Annonser

2 reaktioner på ”Som en poliskontroll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s