Otäckt med trygghetsreformer numera

När borgerliga politiker, och speciellt regeringen nu talar om trygghetsreformer blir jag rädd. (se Reinfeldts tal) För oftast handlar deras trygghet om att inskränka för alla i samhället. Och som vanligt kommer det väl en reform som innebär att jaga brottslingar genom att DNA testa alla bilister och kanske t.o.m drogtesta alla anställda för att få ner andelen drogmissbrukare. Snart kommer man väl införa övervakning och kontroller för alla som skall åka tunnelbana, inte för att komma åt plankarna utan för att även knarklangare använder sig av kollektivtrafiken.

Det handlar om att få en fungerande rättskedja och brottsbekämpning, men också en bättre förståelse och analyser av brottsligheten, våldets bakomliggande orsaker [min kursiv].

Det sista som jag har kursiverat är en varningsklocka! Det innebär oftast ett ökande av förebyggande åtgärder för de borgerliga, vilket drabbar alla.

Man reglerar och åtgärdar för att skapa trygghet…. men som i själva verket handlar om att låsa in oskydliga. Till slut kommer nog hela svenska folket sitta i ett fängelse. Murarna håller på att byggas upp, långsamt och metodiskt. Det blir som med grodan man sätter i kallt vatten och ökar värmen. Grodan upptäcker inte att den är förlorad förrän det är försent.

Frihet och trygghetsreformer går lixom inte ihop om den borgerliga sidan får bestämma. Frihet innebär ett visst mått av otrygghet. Det anmärkningsvärda är att om friheten beskärs för mycket försvinner tryggheten. Den man försökt att skapa genom att inskränka på friheten.

Frihet och trygghet skapas genom att ge individen möjlighet att bestämma själv över sitt liv, men samtidigt har ett visst mått av skydd.

Annonser

4 reaktioner på ”Otäckt med trygghetsreformer numera

  1. Ett nytt skattepaket som sänker skatten för enbart de som har turen att ha ett jobb innebär ännu ett steg i segregations och utanförskapandet. De långtidsarbetslösa som ingen anställer får sin standard än lägre och kommer ett steg närmre socialbidragsnormen och förödmjukelsen av att leva på socialbidrag vilket är mer förödmjukande än att leva på a-kassan. Obs en annan grupp som undantas i levnadsstandarden är de sjuka även dessa undantas i skattesänkningen. Jag vet ej hur nästa val blir men ett samhälle där solidariteten med de sämst ställda blivit ett regeringsmantra blev populärt förra valet så nog kan denna politik vinna igen. Vi som vill ha en rättvis skattepolitik. Skatt efter bärkraft inte efter om en person lyckats i livet och är frisk och har arbete hånas som bakåtsträvare och ses ner på av dagens samhälle och nonchalanta politiker.

  2. Rolf
    Den skattesänkning som föreslås men som kostar skjortan är ungefär 250 kronor i månaden. Visst, man skall inte förakta varje krona man kan få in. Men om allt annat som vi tidigare gemensamt har betalat sparas in på, ja då äts den lilla summan upp mycket fort. Man pytsar ut småpengar till den enskilda. Pengar som kan användas till annat. T.ex. förbättra villkoren för dem som behöver.

    Inte skapar 250 kr i månaden i den enskilda arbetstagarens plånbok mer jobb heller.

    Det är ju ingen som väljer att stanna hemma för att de inte får lägre i skatt. De stannar hemma därför att de av olika skäl inte får något jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s