Nytt moderatförslag

… är att förskolebarn skall ha rätt till fem veckors semester (se AB) (AB)

Har ont om tid just nu, men föräldrar skall inte behöva förklara sig. Det finns orsaker till varför barnen är så länge på förskolan som de är. Om inte annat bäddar Alliansens egen politik för att fler orsaker uppstår. Man slår undan fötterna på föräldrar som inte har möjlighet att jobba mindre. På föräldrar som inte längre har råd att köra bil, på grund av trängeselskatten. På ensamstående som inte har någon som kan hämta och lämna … mm. Vad händer med dessa barn, när föräldrarna kanske förlorar jobbet eller måste ta tjänstledigt och det inte längre finns mat på bordet. Att de måste lämna barnen till andra de kanske inte känner tillräckligt bra …

Ändra politiken för alla människor så det är möjligt för alla att få en värdig tillvaro, så kommer heller inte barnen ikläm. Med detta förslag riskerar barnen komma ännu mer i kläm … Någon konsekvensanalys har man säkerligen inte gjort denna gång heller! Inger Koch säger följande:

Hur det praktiskt ska gå till med ensamstående föräldrar, heltidsjobb och långa pendlingsresor har hon inget enkelt svar på.

– Hur det ska lösas måste varje familj tänka ut själv. Det finns kanske släktingar som kan hjälpa till, säger hon till tidningen.

Enligt Inger Koch bör skattelättnaderna som regeringen har beslutat om ge föräldrar möjlighet att sluta tidigare på dagen.

Jovisst, men det gäller att få arbetsgivarens samtycke.

Men visst, jag tycker också att barnen inte skall vara för länge på förskolan!

Men förslaget är ogenomtänkt …

Annonser

5 reaktioner på ”Nytt moderatförslag

 1. Inte nog med det, de verkar ha glömt att det finns en hel del föräldrar som studerar på heltid också och som måste jobba extra ibland för att dryga ut kassan, och som måste jobba på loven och sommaren för att överhuvudtaget överleva.
  Och ja, precis som du poängterar så är det många som pendlar.
  Bara där kan man spendera tre timmar om dagen.
  Usch, jag minns med fasa, och ett jävulusiskt dåligt samvete, när jag vidareutbildade mig under ett par år och var tvungen att ha min dotter på förskolan ibland upp till tolv timmar om dagen!

  Det vänder sig i magen på mig när jag läser om en del politiker som inte verkar ha en jäkla aning hur andra människor har det .
  Och nej, inte fan hade jag någon man eller några släktingar som kunde hjälpa till i närheten.
  😦

 2. lalanda
  Du har helt rätt.

  Det går väl an att dra ner på staten när man inte har några barn. Då kan man äta falukorv en hel vecka om det skulle knipa och man väntar på studielånet. Men har man barn går det inte att leva så.

  Nej, och det är fler politiker än vanligt som inte verkar ha någon aning om hur andra har det, utan utgår helt och hållet ifrån sig själva.

  För allt fler finns det inte någon man eller några släktingar, eftersom dom också måste jobba för att klara sig. Många gånger kan en förskollärare vara bättre, än någon släkting som känner sig tvingad att ställa upp. Sen kan man ju fråga sig varför vissa grupper i samhället HELA livet skall ta hand om barn, både sina egna och sina egna barnbarn. Hur mycket de än vill vara med sina barn och barnbarn får de inte vara ett tvång, speciellt inte för mor- och farföräldrarna.

  I vilket fall skall inte föräldrar som grupp ständigt behöva förklara sig. Inte heller bli misstänkliggjorda för att bara tänka på sig själva till förmån för att de vill ha bil, villa och åka utomlands.

  Sen har ju föräldrar ett eget liv också … som de måste värna om för om de inte gör detta, blir barnen ännu mer lidande än att vara hos utbildad personal som tar väl hand om dem för länge under en period i deras liv.

  Sextimmars dag för alla är den bästa lösningen, anser jag – och åttatimmars dag för alla som vill … jobba mer. Då löser vi många problem.

 3. Anna

  Man underlättar inte för andra om man ser människor som aktiva fuskare, latmaskar eller oansvariga mm. Den nuvarande politiken går ut på att man tvingar folk, tar ifrån andra möjligheterna och sen talar man om att lösa de problem de själva skapar och så blir det ännu hårdare regleringar och förbud.

  Alliansen som talar om människors frihet betyder endast att de skall klara sig själva. Inget annat. Det handlar inte om frihet genom ökade möjligheter för alla att faktiskt klara av sin tillvaro.

  Bakom allt ligger naturligtvis en speciell människosyn. En som jag aldrig har sympatiserat med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s