Det totala kontrollsamhället är här …

Förstår inte regering och andra som är för FRA att så fort som denna lag kommer gälla (SvD), så har man påbörjat en förändringsprocess hos det svenska folket som vi inte kan förutsäga konsekvenserna av vad denna kommer innebära. Finns det inte några kunskaper alls om hur vi människor fungerar hos nuvarande regeringsmedlemmar. Det är illa nog att bli avlyssnad utan att veta om det. Det är ännu värre att veta att man kan bli avlyssnad när som helst och i vilket syfte som helst.

Nu när jag hör knastret i telefon som har ökat anmärkningsvärt under den sista veckan är min först tanke – FRA avlyssnar min telefon eller är min bredbandsuppkoppling föremål för kontroll av någon anledning. Och även om jag rent intellektuellt och känslomässigt vet att det inte är för att avlyssna just MIG, så vill jag inte gärna tala i telefonen. Tanken i sig själv hos mig och andra är skadlig. J

Jag undrar varför datorn helt plötsligt har blivit lite slöare samtidigt med att knastret börjat. Det har hänt tidigare. MEN Ingen har kunnat svara. Tidigare trodde Telia att allt handlade om tekniken… Åska eller fuktigt i luften eller fel i någon kabel och standardsvaret, trots nya telefoninköp, datorinköp, splitterinköp, byte av modem – det är din utrustning det är fel på. Anmälan åtgärdad: Inget fel har hittats. Och jag har hela tiden undrat – varför de som kan det här inte kan ge mig något annat svar. NU kommer tanken på FRA att komma först. Det är inte någon bra utveckling att jag kanske börjar tänka framöver. Vad har jag nu skrivit på bloggen? OM jag nu kommer fortsätta att använda min telekommunikation. Jag kanske helt enkelt lägger ner. Kopplar ur allt. Och gör tillräckligt många det, så förlorar företagen kunder och pengar, och kanske det i slutändan blir arbetslöshet och ingenting att kontrollera. Och terroristerna – tja, de lär inte verka i kabel. Eller tror man det verkligen – på riktigt?!

Ingen har heller varit intresserad att forska vidare … störningarna finns ju kvar, även om de inte hittar felet.

Man skapar en mentalitet som är långt mer skadlig än vad hotet om terrorismen uppnår. Speciellt eftersom denna typ av massavlyssning är relativt effektlös om syftet verkligen är vad de sagt att det är. Så, kan vi tro att regering, riksdag och andra är så naiva eller okunniga ELLER skall vi tro att de inte talar sanning. Och så har vi ändamålsglidningen som kan ske längre fram. Vem och till Vad kan denna möjlighet användas till.

Och så detta fullständigt obegripliga att någonting kan godkännas i efterhand, som FRA-Åkesson bluddrar om idag. Skall det inte vara fullständigt klart när det gäller en lag, vad som är lagligt och vad som inte är det. Och i vilket fall, är skadan redan skedd, om det visar sig att en avlyssning varit olaglig.

Två månader kvar, så är lagen här, utan de 15 tilläggen man menat att man tagit på allvar. Ändå låter man en lag gå igenom som det är så mycket kritik emot och den är inte ens klar. Regeringen har låtsas lyssna? En borgerlig regering som satt demokratin ur spel och är på väg att skapa det totala kontrollsamhället. Och det gäller inte bara FRA.

Men jag är inte ett dugg förvånad. Tredje gången gillt kan man säga. De påbörjade detta under den första regeringsperioden, fortsatte under den andra och fullbordade det nu under den tredje regeringsperioden.

Jag vidhåller min rätt att få ha mitt privatliv i fred. Och att själv få bestämma vem som skall vara mottagare av mina mail, SMS och telefonsamtal med andra. Inte ens det mest banala SMSet till min kärlek, skall vara lagligt att få ta del av utan min tillåtelse.

Läs även om detta:

FRA:s lagring av svenskars tele- och datakommunikation, som Rapport nyligen kunde avslöja, ger möjligheter till mycket detaljerad kontroll av t.ex. svenskarnas surfvanor. (svt)

Annonser

4 reaktioner på ”Det totala kontrollsamhället är här …

  1. Allting har sitt pris. Vi medborgare är inte mer dummskallar än de som sitter i regeringen.

    Som Tage Danielsson en gång uttryckte;
    “Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt, så måste man se upp.”

    Lär man inte av historien så kommer man att upprepa den. :-/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s