Rothsteins sanning

Det som de flesta bloggare som kommenterar hans GPartikel reagerar mot är att Bo Rothstein drar alla över en kam och kallar bloggosfären för en kloakbrunn. Han bygger sina slutsatser på ett fåtal exempel. Och menar nu att han i egenskap av forskare har fått rätt. Det finns över 300 000 bloggare i Sverige, däribland kända representanter från våra universitet, bloggare från olika partier och vi har en utrikesminister som bloggar. Dessutom finns det olika bloggar, som mode, hem, katt och hundbloggar. ALLA tillhör bloggosfären som han ser som en kloakbrunn.

Se här hans senaste artikel.

Hans första liksom den andra artikeln i GP handlar inte om rasism utan om bloggosfären. De flesta av de politiska bloggarna är inte anonyma – de som kommenterar kan däremot uttrycka sig rasistiskt. Speciellt om man tar upp ett ämne om invandrare eller islam.

I SvD talar han om att det behövs en självsanering, men inte vet hur det skall gå till. Men det vet vi i bloggosfären. Vi gör det redan genom att gå in och stävja rasistiska tankegångar och utbrott när så sker i bloggkommentarerna. Jag har sett ytterst lite av rasism, antisetism och främlingsfientlighet under de senaste åren i jämförelse med hur det var i början. Många modererar sina kommentarer, andra raderar. Och andra kan reagera och gå emot på olika sätt.

Jag har haft synpunkter på Rothsteins svepande generaliseringar och öppet tagit avstånd från rasism mm. och vägrar acceptera att han drar in mig och bloggen Oväsentligheter i det han ser som en kloakbrunn.

Annonser

2 reaktioner på ”Rothsteins sanning

  1. Rothstein spär ju på antisemitismen genom att skria just om – antisemitism, underförstått: kritik mot honom själv skall, i antisemitismens namn, förbjudas. Dessutom ljuger han medvetet, då han ger vid handen att antisemitismen skulle vara bärande tema i bloggsfärens allmänna ”kampanj” mot just honom. Det är fullständigt vettlöst.

    (Dessutom rycker han Mattias Svenssons famösa citat ur sitt illustrativt distanserade sammanhang vilket vanställer Svenssons ärende. Också det en medveten lögn!)

    Bo Rothstein: antisemitismens just nu nyttigaste propagandist och provokatör. Och den allmänna debattens evigt återkommande landsplåga.

  2. Peter Ingestad
    Det jag har sett under de senaste åren är inte antisemitism, utan fördomar om muslimer. Men ändå är det anmärkningsvärt lite av detta om man tänker på hur fritt skrivandet i en blogg ändå är. Det är väl också ett tecken på något.

    Ett försvar för Rothstein är väl att han inte vet så mycket om bloggosfären. Annars finns det väl inte mycket till försvar. Speciellt inte eftersom han går ut med det här i egenskap som forskare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s