Grekisk pastalåda

I går lagade jag i ordning en grekisk pastalåda.
Man kokar upp pastan (valfri sort) och jag hade bara makaroner hemma.
Under tiden så rör man ihop tre ägg, två och en halv deciliter matlagningsgrädde, dill och svartpeppar och 200 g Feta ost, som man sen blandar med pastan.
Ugnen skall vara på 225 grader.

Okey, jag gjorde allt det där. Vinet var på kylning och jag såg fram emot en mycket god måltid så där på julaftonseftermiddagen.

Den blev klar. Det luktade gott. Och jag la upp en liten portion på ett fat. Och sen skulle jag låta pastalådan svalna och bar iväg med den till diskhon. Men den halkade ur mitt grepp och hamnade rakt ner i slasken. Blandades med lite kaffesump och lite annat som man inte gärna vill ha maten. Och trots att jag gjort rent slasken med tvålull hade jag ingen lust alls att spara maten genom att skölja av allt. Bara tanken på att maten legat i slasken kändes inte roligt. Det blev soppåsen. Förbannat.

Okey, jag hade åtminstone en portion – visst, men en portion med en enda pytteliten Fetaost-bit. En totalt misslyckad julmiddag. Och jag ångrade mitt beslut om att inte äta traditonell julmat. För det blev inget mer igår.

Men fan den som ger sig. Jag hade tre ägg kvar.
Idag gjorde jag om hela proceduren, men var smartare. Jag lät formen stå kvar på spisen och så lade jag över maten i två bunkar istället, som jag ställde ner i kallt vatten för vidare transport till kylskåpet.

Den är verkligen god!

I morgon blir det pastalåda och i övermorgon tänker jag ungsbaka Fetaost med tomater och oregano.

Det är en jävligt trist jul må jag säga.
Har verkligen längtat efter den här ledigheten, men nu kommer jag inte för mig med någonting, utom i natt då jag började fixa i biblioteket. Klockan var nästan tre på natten. Tror inte jag somnade förrän klockan fem och sov gott till klockan ett i dag. Det är väl det bästa med ledigheter. Man kan sova så länge man vill.

Gadamer ligger och väntar. Men det blir bara korta stunder tillsammans med honom. Vi får se, om jag får upp inspirationen. Allt skall ju vara klart den 7 januari.

Längtar efter snö. Det är isigt, men snön låter vänta på sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s