Samma debatt?!

Förstår inte alls Gudmundssons uppfattning (SvD) om Mona Sahlin och att Alliansen framstod som ansvarsfulla i relation till ”den rödgröna röran”. Ingen av dem lyckades ju svara på något av den kritik som framfördes. De framstod som totalt verklighetsbefriade. Och, Björklund framstod i debatten lika okunnig eller skall vi hellre säga lika retorisk när det gäller Palestina-frågan som när det gäller skolan. Han antar ett ensidigt perspektiv då han menar att det var Hamas som bröt vapenvilan, och detta upprepade han tre gånger, trots att Ohly påpekat att Israel brutit den varje dag genom att ha kvar blockaden. Återigen visar han hur det andra säger ignoreras totalt  – som om det aldrig sagts, som om han aldrig hört det.

Och till Mona Sahlin. Hon framstod som stark i den här debatten. Tror inte alls att hon behöver ligga vaken på nätterna och svettas.

Jag tror att de som företräder alliansen mer önskar att det vore så (eller få svenska folket att tro det) , än att det skulle stå som något motsvarande en verklighet. Kritiken mot alliansen är berättigad och att det är den som sitter vid regeringsmakten IDAG är också den som skall agera verkar vara klart för alla utom för partiledarna igår på debatten. Alliansen var mer intresserad av vad som eventuellt kommer år 2010. Allt för att få bort fokus från sin egen misslyckade arbetslinje. År 2009 räknar man med att arbetslösheten kommer vara 9% och de vill utreda ett par år för att se vad som kan göras, istället för att göra någonting nu. Men detta viftade de bara bort.

Hägglunds avslut om dansen var ju bara töntigt…. och på sätt och vis lite osmakligt också … även om det inte var ett skämt mot krigets fasor eller alla varsel här hemma. Det kändes helt enkelt inte som om det hörde hemma i den här typen av debatt.

Så Gudmundsson måste ha lyssnat på en helt annan debatt. Han kanske satt på fel läktare 🙂

Läser just nu boken om Palestina. Det är en förfärande läsning! I ljuset av det är det lika förfärande att höra av vissa våra egna polikter, om Israels rätt att ”försvara sig” mot ett folk som är totalt instängda, oförmögna att försvara sig själva i ett krig på alla fronter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s