Finns det någon som lyssnar?

Mitt FRA-lagsbidrag idag är att hänvisa till en kolumn skriven av Thomas Gür. (se Ledaren i SvD) Klockrent.

Mycket av alliansens problem överlag är att dumförklara svenska folket eller dem det berör inom olika områden. Inte minst visar det sig när det gäller FRA-lagen.

Även om experter eller kunniga bloggare kan smula sönder Alliansens argument,

Finns det någon som lyssnar?!

Och vågar Reineldt ta debatten? Nej, han lägger sig inte i debatter. Jag häpnade när jag hörde honom säga det på TV. Ledaren i SvD skriver om detta.

Jag har aldrig varit med om en statsminister som hukar sig som just Reinfeldt gör.

Badlands hyena har gjort en analys som kan förklara varför.

Inte heller bekymrar det Reinfeldt att de som röstade FRA inte var tillräckligt insatta i frågan. Se artikel i Expressen. Man häpnar … En regering som talat sig hesa för ökad kunskap i skolan, har en statsminister som inte kräver att riksdagsmännen är insatta. Kan iofs ha sin förklaring! 🙂

Och Tolgfors säger följande om samma sak:

Jag kan inte kommentera vad andra vet, säger han till Expressen.se.

Författare: Monika M Ringborg

Aspirerande författare och tidigare universitetslärare.

5 reaktioner till “Finns det någon som lyssnar?”

  1. Reinfeldt och gänget har ju en samarbetsöverenskommelse med de stora grabbarna. Att redogöra för detaljer i en verksamhet som är topphemlig skulle tolkas i termer av förräderi och befrämjande av terrorism. Reinfeldt tar därför hellre småsmällar från svensson än en snyting eller något ännu värre från andra hållet. Tolgfors och resten av gänget sitter i samma båt. CIA och NSA är ju absolut inte att leka med vilket deras kända historia klart uppvisar.

  2. Jo, du kan ha rätt, men regeringens främsta uppgift är ju Sverige och dess befolkning, inte överenskommelser med de stora grabbarna.

    Nu tror jag iofs inte att det bara handlar om det. Framtiden får väl utvisa om det är påtryckningar eller bara ett missförstånd om den verkliga effektiviteten med lagen.

  3. Sitter i Lima Peru och foljer debatten FRA-lagen. Ser att samma problem och disk. sker i USA dar senaten rostade igenom en mer omfattande overvakning. Argumentationen for och emot liknar den i Sverige. Samtidigt uppmarksammas de styrande i USA – av sina egna medborgare – pa att deras sakerhetsmyndigheter tar kopior pa hemvandande amerikaners laptops. Det blir val nasta steg i Sverige dar vi alltid foljer storebror i hasorna. Om vi inte kampar emot ar vi snart dar samtidigt som USA sakerligen kommer att lagga ut bestallningar pa kopiering av vara datorer. Allt ar mojligt i var skona nya datorvarld.

  4. Jag läste om denna övervakning, men förstod inte så mycket av det nya beslutet, eftersom jag inte följt med där lika mycket som med FRA-lagen.

    Jo, det kan bli nästa steg och det är olycksbådande. Man synas när man kommer hem? Ja, herregud!

    Hur är det i Lima, Peru?

Lämna en kommentar